SUPPORT

help onze rivieren te beschermen
ons switi watra!

SUPPORT ONS!

De regering heeft toegezegd een einde te maken aan de activiteiten van skalians in Suriname. Wij steunen die missie! Skalians zijn destructief voor onze rivieren en ons #SwitiWatra. Ze vervuilen en vernietigen het leven in de rivier en beroven gemeenschappen van schoon water en vis waar zij van afhankelijk zijn.
De regering heeft goede intenties. Maar alleen een belofte is niet genoeg. We hebben zekerheid nodig: zo snel mogelijk een formeel moratorium op skalians en verbetering van de verouderde Mijnbouwwet uit 1986. In de nieuwe Mijnbouwwet moet een verbod op skalians en mijnbouw in rivieren wettelijk worden verankerd. Deze wet is cruciaal om ons milieu en onze rivieren te beschermen tegen vervuiling door onverantwoorde en illegale goudwinning. Opeenvolgende regeringen hebben stappen ondernomen om de Mijnbouwwet van 1986 te herzien, echter wachten wij nog steeds op de goedkeuring van een aangepaste Mijnbouwwet. Deze wet is cruciaal om ons milieu en onze rivieren te beschermen tegen vervuiling van onverantwoorde en illegale goudwinning.

Er is geen reden om dit nog langer uit te stellen. Laten we daarom de regering een steun in de rug geven voor schone en veilige rivieren. Geef ook je stem voor:

A nation that destroys its soils destroys itself. Forests are the lungs of our land, purifying the air and giving fresh strength to our people.

Franklin D. Roosevelt

SU River (2), location unknown ©WWF Guianas, Fabian Vas
20151217_Troy_Resources_341 (1)
pexels-lisa-fotios-3264779
20151216_Gold_Dredger_16
Amazon_jungle_from_above
IMG-20180915-WA0089 Albina
pexels-marta-ortigosa-3480494
Small_WW268332

ik vraag DE regering en dE nATIONALE aSSEMBLEE OM maatregelen te nemen voor rivieren zonder skalians