Green Heritage Fund

Green Heritage Fund Suriname viert al sinds 2010 elke 8 juni World Ocean Day in Suriname, samen met partners. Dit jaar, 2021, hebben we samen met het Policy Forum Guyana en WWF-Guianas onze jaarlijkse World Ocean Day-viering voor het eerst kunnen uitbreiden tot een Online Conference voor Guyana én Suriname. De conferentie had een focus op vervuiling die vanaf het land in de oceaan terecht komt, voor het overgrote deel via de rivieren, en de gevolgen daarvan voor de gezondheid van mens en dier.

SuReSur

Belangrijkste speerpunt van SuReSur is de bewustwording bij de gemeenschap betreft afvalscheiding. Dit probheren wij te realiseren door het plaatsen van inzamelbakken, geven van voorlichtingen en trainingen. Ook het tegengaan van zwerfafval is ook een belangrijke doel en vandaar dat SuReSur regelmatig Clean up’s organiseerd met andere organisaties en vrijwillegers.
Sinds 2015 is Stichting SuReSur actief met het plaatsen van verzamelbakken voor alle soorten plastic flessen, plastic zakken en aluminium blikken in Suriname. Deze inzamelbakken zijn geplaatst om de burgers alvast te inspireren om hun afval te scheiden en naar een inzamelbak te brengen. Ons uiteindelijke doel is om gescheiden afval bij de huishoudens op te halen. Op zeer korte termijn zullen wij in 2 ressorten starten met een pilot.

ik vraag DE regering en dE nATIONALE aSSEMBLEE OM maatregelen te nemen voor rivieren zonder skalians